Nieuw!
Aardappelsalade met kerrie, kikkererwten & ei
Aardappelsalade met kerrie, kikkererwten & ei
529kcal Per persoon
18g Eiwitten
83g Kh
14g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram krieltjes
- 100 gram wortel
- 1 ei
- 50 gram kikkererwten, uit blik
- 1 rode paprika
- 1 bosuitje
- 2 augurken
- 15 gram rozijnen
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
- ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
Zo maak je dit recept
- Halveer de krieltjes en snijd de wortel in plakjes. Kook deze samen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en spoel na met koud water.
- Kook het ei in een pan met water 6-8 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel het ei en snijd in partjes.
- Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de paprika in blokjes, de bosui in ringetjes en de augurken in blokjes.
- Doe de krieltjes, wortel, kikkererwten, paprika, bosui, augurk en rozijnen samen in een schaal en hussel door elkaar.
- Maak een dressing door de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, mosterd en honing in een schaaltje door elkaar te roeren samen met wat peper en zout.
- Roer de dressing door de aardappelsalade en serveer op een bord. Leg de partjes ei er bovenop.
Tip van FitChef
1. Roer wat fijngehakte, verse bieslook door de aardappelsalade.
2. Je kunt de wortel ook rauw door de salade doen.