Bloemkoolsoep
285 kcal  per persoon
10g  Eiwitten
39g  Kh
10g  Vetten
11g  Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
 - 1 teen knoflook (5 g)
 - 125 gram aardappelen, iets kruimig
 - 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
 - 350 gram bloemkoolroosjes
 - 1 blokje groentebouillon
 
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
 - Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na twee minuten de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de aardappel, bloemkoolroosjes, 300 ml water en het bouillonblokje toe. Kook de soep 15 minuten.
 - Pureer de soep met een staafmixer en schenk in een kom.
 
Benodigdheden:
- Staafmixer
 
Tip van FitChef
Deze bloemkoolsoep is lekker met verse peterselie en een bosuitje in dunne ringetjes gesneden.



