Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Courgetterolletjes met Mexicaanse pulled chicken

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Courgetterolletjes met Mexicaanse pulled chicken
450kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
41g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • ½ jalapeño peper
  • 1 courgette
  • 50 gram maïs
  • 50 gram zwarte bonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 100 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de kipfilet samen met het bouillonblokje in een pan met kokend water gaar in zo’n 15 minuten.
  3. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de jalapeño in kleine blokjes. Maak met een dunschiller in de lengte dunne plakken van de courgette.
  4. Spoel de mais en zwarte bonen samen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  5. Smeer de courgetteplakken met een kwastje in met de helft van de olie en leg de plakken in een grillpan. Grill de plakken aan beide zijden 2 minuten.
  6. Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe samen met de jalapeño, paprikapoeder en komijn en bak 2 minuten mee. Bak de tomatenpuree een minuutje mee en roer dan de tomatenblokjes door de pan en verwarm dit 4 minuten mee. Haal 2 eetlepels van de tomatensaus uit de pan en hou dit even apart.
  7. Giet ondertussen de kip af. Trek de kip met twee vorken in stukjes uit elkaar en voeg toe aan de tomatensaus in de pan samen met de spinazie, mais en zwarte bonen. Roer goed door en verwarm tot de spinazie geslonken is. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  8. Leg 2 courgetteplakken op elkaar. Schep op het uiteinde een eetlepel van het kipmengsel en rol op. Maak zo ook de andere courgetterolletjes. Leg deze in een ovenschaaltje. Verdeel de twee overgebleven lepels tomatensaus over de rolletjes. Zet het schaaltje 10 minuten in de oven. Serveer in het schaaltje.

 

Benodigdheden:

  • Grillpan

Tip van FitChef

1. Strooi wat geraspte kaas over de courgetterolletjes voor je ze in de oven zet.
2. Garneer met verse koriander.