Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Couscous met tuinerwten & vegetarische balletjes in tomatensaus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Couscous met tuinerwten & vegetarische balletjes in tomatensaus
743kcal Per persoon
Eiwitten
38g Eiwitten
Kh
114g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
19g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 20 gram rozijnen
  • 175 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 bosuitje
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 6 vegetarische balletjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 1 theelepel ras el hanout (2 g)
  • 225 gram tomatenblokjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Doe de couscous samen met de rozijnen in een schaaltje, schenk er kokend water bij tot het net onder water staat. Dek het schaaltje af en laat dit 6-8 minuten wellen.
  2. Kook de tuinerwten in een pan met kokend water gaar in 2-4 minuten. Giet af.
  3. Snijd de bosui in ringetjes. Snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn.
  4. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe samen met de vegetarische balletjes en bak dit 3 minuten mee. Bak de tomatenpuree een minuutje mee samen met de ras el hanout. Roer dan de tomatenblokjes door de pan en verwarm dit 4 minuten mee.
  5. Roer de bosui en tuinerwten door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de couscous met de balletjes in tomatensaus.