Tuinbonensoep met garnalen
332 kcal  per persoon
41g  Eiwitten
15g  Kh
12g  Vetten
14g  Vezels
Ingrediënten
- 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
 - 1 bosuitje
 - 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
 - 300 gram tuinbonen (diepvries)
 - 1 blokje groentebouillon
 - 1 snufje chilipoeder (1 g)
 - 3 eetlepels cottage cheese (60 g)
 
Wil je deze heerlijke tuinbonensoep met garnalen een nog verfijndere smaak geven? Dan kun je de tuinbonen dubbel doppen. Je haalt dan het ietwat bittere schilletje van de tuinboon. Dit doe je door de enkel gedopte tuinbonen 2 minuten in zoutloos water te blancheren en af te spoelen met koud water. Hierna maak je met een mesje, een sneetje tegenover de navel van de boon en dan druk je de boon zo uit het vliesje.
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 - Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
 - Verwarm de helft van de olie in een soeppan en fruit het bosuitje 1 minuut. Schep de tuinboontjes erdoor. Roerbak 1 minuut. Voeg het bouillonblokje toe en 400 ml water en laat 5 minuten zachtjes koken.
 - Verwarm ondertussen de rest van de olie in een pan en voeg de garnalen met het chilipoeder toe. Bak de garnalen gaar in 2 à 3 minuten.
 - Pureer alles met de staafmixer tot een mooi gladde, lichtgebonden soep.
 - Serveer de soep in een diep bord en schep de cottage cheese in het midden. Verdeel hier de garnalen over.
 
Benodigdheden:
- Staafmixer
 
Tip van FitChef
1. Heb je liever een vegan tuinbonensoep? Neem dan plantaardige room en vervang de garnalen door fijngehakte noten.
2. Garneer de soep met verse dille of dragon.



